tirsdag 26. november 2013

Boken på vent #11

Boken på vent' er en ukentlig spalte fra Beathesbokhylle, som handler om at du plukker ut en bok som har blitt stående i bokhyllen for lenge uten å bli lest. Husk å ligg igjen linken din på Beathes blogg!






When Sergeant Hallie Michaels comes back to South Dakota from Afghanistan on ten days' compassionate leave, her sister Dell's ghost is waiting at the airport to greet her.

The sheriff says that Dell's death was suicide, but Hallie doesn't believe it. Something happened or Dell's ghost wouldn't still be hanging around. Friends and family, mourning Dell's loss, think Hallie's letting her grief interfere with her judgment. The one person who seems willing to listen is the deputy sheriff, Boyd Davies, who shows up everywhere and helps when he doesn't have to. 

As Hallie asks more questions, she attracts new ghosts, women who disappeared without a trace.  Soon, someone's trying to beat her up, burn down her father's ranch, and stop her investigation. Hallie's going to need Boyd, her friends, and all the ghosts she can find to defeat an enemy who has an unimaginable ancient power at his command. /goodreads/

torsdag 21. november 2013

Ønskeliste November

Noe er galt i det gamle huset familien til Lin har leid, det er hun sikker på. Klokkene tikker for sakte. Rosebedet er dekket av rim, selv i øsende regnvær. Og når en mystisk nøkkel merket «Vindeltorn» dukker opp, finner Lin en sprekk i kjellerveggen. En portal til en verden ved navn Sylver.
I dette snødekte riket bor alle døde dyr som en gang har elsket et barn. Lin blir til sin store glede gjenforent med Rufus, kjæledyret hun begravde under rosebusken. Men sammen må de finne den forsvunne Vinterfyrsten hvis de skal redde Sylver fra undergang.
De er ikke de eneste som jakter på gutten denne natten. I mørket lurer en mann med skyggemunn, klar til å sette klørne i den aller siste Vinterfyrste.
Sitrende spenning og uforglemmelige rollefigurer venter leserne i dette magiske eventyret som utvilsomt vil bli en klassiker. /Gyldendal.no/


I denne klassikeren om "ridderen av den bedrøvelige skikkelse" lærer en klok og erfaren mann å se med mistro på alle illusjoner og ta tingene for hva de er, menneskene for hva de er verd, og livet for hva det innebærer av realiteter. Gjennom sine to hovedpersoner, den fattige adelsmannen Don Quijote og bonden Sancho, skildrer Cervantes to hovedtyper av menneskeheten - og to hovedtrekk i den spanske folkesjel: eventyrlyst, storhetsvanvidd, visjonær idealisme, og praktisk, nøktern livsvisdom og næringsvett. /cdon.com/









Melissa Anelli tar oss med på en personlig reise gjennom alle deler av Harry Potter-fenomenet – fra den første fortryllelsen til den varige forandringen av våre liv og drømmer – med medvirkning fra redaktører, agenter, forleggere, fans og J.K. Rowling selv.
Taxisjåføren visste hvor jeg skulle da jeg ga ham adressen. «Rik dame, det,» sa han til slutt. «Mmm-hm.» «Har du kommet til Edinburgh for å treffe henne?» Jeg nikket. «Jeg har vært her før. Vi har snakket sammen før. Jeg skriver en bok.» Han snudde seg og så på meg i all hast, uten å miste kontrollen over bilen. «Å ja?» Jeg nikket. «Hva handler den om?» «Å … alt mulig.» Han lo. «Nei da, den er om Harry Potter. Om hva hun skapte, om de siste ti årene i den virkelige verden.» «Å ja?» Han svingte inn en gate jeg hadde sett en gang før. «Du vet det, altså?» «Jepp. Jeg driver et nettsted,» sa jeg tydelig. «Det heter The Leaky Cauldron.»
"Det har vært en utrolig opplevelse for meg å lese boken du nå holder i hendene. Det er som om jeg omsider har fått lov til å gjøre det jeg har hatt lyst til i mange år: å gå til en bokhandel på utgivelsesnatten i forkledning, og rett og slett se og høre."
J.K. Rowling /cappelendamm/


In The Indigo Spell, Sydney was torn between the Alchemist way of life and what her heart and gut were telling her to do. And in one breathtaking moment that Richelle Mead fans will never forget, she made a decision that shocked even her. . . .

But the struggle isn't over for Sydney. As she navigates the aftermath of her life-changing decision, she still finds herself pulled in too many directions at once. Her sister Zoe has arrived, and while Sydney longs to grow closer to her, there's still so much she must keep secret. Working with Marcus has changed the way she views the Alchemists, and Sydney must tread a careful path as she harnesses her profound magical ability to undermine the way of life she was raised to defend. Consumed by passion and vengeance, Sydney struggles to keep her secret life under wraps as the threat of exposure—and re-education—looms larger than ever.

Pulses will race throughout this thrilling fourth installment in the New York Times bestselling Bloodlines series, where no secret is safe. /goodread/

søndag 17. november 2013

Smakebit på søndag # 26

En smakebit på søndag er noe jeg har lånt av Mari på Flukten fra virkeligheten. Det du må gjøre er å slå opp i boken du leser akkuratt nå og velge ut noen setninger du synes passer. Pass å at du ikke avslører for mye av handlingen. Legg igjen linken til blogginnlegget ditt på Mari sin hjemmeside, slik at det blir lettere å følge med på andre!





For øyeblikket holder jeg på å lese Det Glemte Landet av Catherine Chung

Smakebit fra side 21: 


Det var jeg som måtte ta henne opp i tid. Og Hannah kunne nå et punkt hinsides trøst, et punkt der det ikke var noe vi kunne gjøre for å bringe henne tilbake. Jeg var det offisielle spyttbobleovervåkeren til hun var omtrent åtte år. Det var i den alderen det slo meg at Hannah visste nøyaktig hva hun holdt på med og hadde full kontroll over de reaksjonene hun skapte hos oss andre.


Har du lest boken?

tirsdag 12. november 2013

Pinterest Love

Link 




Review; Hulder av Tonje Tornes

Tittel: Hulder

Sjanger: YA

Først utgitt: 2013

Denne utgaven utgitt: 2013

Forlag: Gyldendal

Sider: 273

ISBN: 7071415008465

Kilde: Lesereksemplar




Står bakpå boken: 

- Hvem er du? 
Erik så inn i to store, røde øyne. De var omkranset av en grålig hårmanke som rakk henne nesten til rumpa. Den stramme, korte kjolen hun hadde på seg var lagd av gress og mose. Hun strøk seg over haleroten som for å forsikre seg om at den ikke var skadet. Erik ble klar over at enden på halen fortsatt buktet seg mellom hendene hans. Han kastet den fra seg som om det skulle vært en slange. 
- Flora, sa hun. 
Mens han så på henne, ble hun lysere. Håret ble nesten gult, som han eget. Øynene ble blå, og kinnene fikk en rosa rødme. Han hadde følelsen av å se inn i sitt eget speilbilde. 

Min mening: 

Dette er den første boken i en trilogi, og det er også en debut!

Jeg kan vel si at dette ikke var helt min type bok, og jeg slet rett og slett med å komme meg igjennom boken. Det var ganske klart preg over boken at dette var en debut. Man blir overfladisk kjent med karakterene, noe som igjen gjør at det er vanskelig å komme skikkelig inn i historien. 

Jeg syntes tanken var bra, at historien finner sted i Norge med vesener som man finner i norske sagn. Jeg har ikke lest andre bøker som virkelig har tatt for seg dette temaet i fantasybøker. 

Coveret syntes jeg var utrolig kult, og så vidt jeg forstår så er det tegnet av Elise Syvertsen.

fredag 8. november 2013

LFD Review; Carrie av Stephen King

Tittel: Carrie

Sjanger: horror

Først utgitt: 1974

Denne utgaven utgitt: 1996

Forlag: Hjemmets bokforlag AS

Sider: 201

ISBN: 82-590-1660-5

Kilde: Låner


Om boken: 

Fra første skoledag har de andre barna plaget Carrie. Hun skiller seg ut, et lett bytte for de andres hån og forakt. Hjemme hersker moren over henne, og den største synd av dem alle er å være kvinne. Carries overgang fra barn til voksen blir traumatisk. Hun får et sjokk som utløser latente krefter i henne. Det hele kulminerer på skoleballet. Igjen blir Carrie offer for en ondskapsfull spøk. Denne gangen så grotesk at den får de frykteligste følger. Nå vil hun ha hevn - de skal få svi en gang for alle. De skjulte, overnaturlige evnene blir hennes våpen.

Min mening:
Denne boken kan karaktiseres som interessant lesing! Jeg har jo hørt om boken før, men aldri fått med meg hva den handler om. Siden den står på listen min av bøker jeg vil lese før jeg dør, så tenkte jeg at dette er jo en perfekt bok å lese i halloween måneden.

Boken er relativ lettlest, og det jeg reagerte på var at det var ganske grafiske beskrivelser. Så hvis du ikke takler tanken på blod, så er ikke dette boken for deg! Tenk hvor mye grusomt barn kan gjøre mot en annen, som ofte får katastrofale følger. Helt vanvittig å tenke på.!

Filmatisering kommer på kino 15. November!


© My Secret BookNook 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis